fbpx

Com a amant del vi, sabràs que aquesta beguda no només és saborosa, deliciosa i bona acompanyant de menjars. A més, té un munt de beneficis per a la salut! Cada tipus de vi ofereix una característica diferent per al nostre organisme i físic en funció dels seus compostos.

De ben segur que algun cop has sentit que beure una copa de vi negre al dia és bo per a la salut. És cert! Però, és clar, de forma moderada. Està demostrat que és molt més saludable una copa d’aquesta beguda que d’altres.

El primer aspecte que hem de tenir en compte és que el vi sorgeix d’un fruit: el raïm. Aquesta és una dada molt important ja que parlem d’un aliment tan imprescindible a la dieta equilibrada com és la fruita. És cert que aquesta passa per una sèrie de procesos que deixa enrere el concepte que tenim per raïm, però aquest segueix sent l’ingredient principal.

beneficis per a la salut

 

Ja sabem que existeixen algunes afirmacions que no sempre són del tot certes, però et podem assegurar que les que t’explicarem sí que ho són.

Anteriorment hem anunciat que el vi té molts beneficis per a la salut, i és per això que et descriurem els 5 més importants.

1. Retarda l’envelliment

El compost de la pell del raïm negre retrasen l’envelliment, segons l’Escola Mèdica de Harvard. Aquest compost es coneix com a resveratrol i s’ha de consumir moderadament. És el mateix compost el què combateix el cansament.

També contribueix en l’agilitat mental del cervell, ja que els antioxidants del vi redueixen la inflamació d’aquest òrgan vital. Així s’evita la coagulació i regula el reg sanguini.

2. Prevé algunes malalties

Entre elles, redueix el risc de càncer gràcies al gran antioxidant del que disposa. És capaç de bloquejar el creixement de les cèl·lules responsables.

Prevé algunes enfermetats que causen ceguesa, ja que deté el procés anomenat engiogènesi, que té relació directa amb aquest problema.

El vi també ajuda a combatre infeccions d’orina gràcies al seu poder antioxidant, un cop més.

3. Bon aliat per a la salut dental

Sí, els vins blancs i negres t’ajudaran en diferents aspectes bucodentals! Més concretament, en aquests:

  • Eviten la caiguda de les dents, segons una investigació de la Universitat de Pavia.
  • Frenen les bacteries de les caries.
  • Redueix la gingivitis.
  • Netegen les genives.

beneficis per a la salut

4. Funció crema grassa

El vi negre activa el gen que frena la formació de cèl·lules de grassa. A més, ajuda a movilitzar les que ja existeixen al nostre organisme per tal de depurar-les fins aconseguir eliminar-les.

També té un paper important el grau d’alcohol. Aquest disposa d’uns efectes sobre el metabolisme que afavoreixen la reducció de l’obesitat i el sobrepès.

Recorda que perquè el vi compleixi amb aquest quart benefici, l’hauràs d’acompanyar d’una dieta equilibrada.

5. Redueix el risc de depressió

En funció dels hàbits de consum, el vi és una beguda que pot reduir considerablement el risc de patir depressió. Aquells que prenen entre dos i set copes de vi a la setmana tenen avantatges en aquest sentit.

Aquesta afirmació ha estat descoberta mitjançant un estudi a diferents universitats espanyoles, amb una xifra tan alta com la de més de 5.500 participants.

 

Ja veus que el vi és una beguda molt relacionada amb la bona salut. No ho dubtis i compta amb ell en una dieta equilibrada. Anota els vins de la nostra botiga online!

Leave a comment