fbpx

Generalment, quan parlem de cava, relacionem aquesta beguda amb el fet de brindar en situacions de celebració: casaments, aniversaris, cap d’any, graduacions… però, i si comencem a consumir-lo en altres ocasions?

El cava és el vi escumós més reconegut i consumit a nivell internacional. De fet, és la denominació d’origen espanyola d’aquest tipus de vi. Sempre aconsegueix fer-se un lloc en gairebé totes les llars quan se celebra qualsevol ocasió de festa. A més, les dades de venda d’aquesta beguda evidencien que cada cop es consumeix més a tot arreu.

S’elabora a diferents regions del nostre país, però sobretot al territori català. Per tal d’aconseguir l’escumositat del vi, es provoca una segona fermentació d’aquest a la mateixa ampolla. Es conserva a caves subterrànies i en aquest procés es formen les bombolles.

Una qüestió que ens fem recurrentment és la diferència entre cava i xampany. Aquesta radica del raïm que s’empra per a cada una de les dues begudes: per elaborar cava, s’utilitza raïm xarel·lo, macabeu i parellada, generalment. Això dependrà del tipus de cava que consumirem: brut, brut rosat o brut nature. En canvi, pel xampany s’utilitza raïm pinot noir, noir i chardonnay.

brindar cava

 

Et proposem 4 usos del cava per demostrar-te que estem parlant d’una beguda que podem gaudir en moltes altres ocasions!

1. Cuinar algunes receptes

Qui diria que el cava pot ser el protagonista de les teves receptes? Aprèn a cuinar-lo amb els ingredients adequats i sorprèn als teus comensals amb aquesta original manera de tastar el vi escumós.

El truc estrella de la cuina amb cava és que aquest s’ha d’utilitzar ben fred, encara que soni contradictori. A més, és aconsellable servir el mateix cava a la taula per beure. Els més utilitzats per a cuinar són el brut, el brut nature i l’extra brut. Mmmm!

2. Maridatge amb cava

El primer pas que has de seguir per maridar amb cava és escollir la copa idònia per fer-ho. Aquesta serà, segurament, la flauta, un tipus de copa que facilita el moviment de les bombolles característiques del cava. També es pot fer servir una copa de vi blanc.

El cava marida molt bé amb amanides i altres plats frescos. També és bon acompanyant del formatge i de receptes més elaborades on la pasta i l’arròs són protagonistes. Però en el sector de la pastisseria el cava té un lloc privilegiat, ja que és molt bona opció per acompanyar postres i plats dolços.

menjar

 

3. Acompanyant de menjars

Hem d’atrevir-nos a deixar de banda el mite de que el cava només es consumeix per brindar. Nosaltres et proposem que el provis a l’hora de dinar o de sopar perquè, com hem apuntat en el punt anterior, és un vi escumós que marida molt bé amb gairebé tota mena de plats.

Tot i que el més habitual és menjar amb vi, el cava té molt bona cabuda a qualsevol hora del dia. Tal i com succeeix amb els vins, hem d’escollir bé el tipus de cava que beurem a segons quin moment (un de dolç per als postres, un de brut nature per al sopar…).

cava postre

 

4. Cavaterapia

Sí, el cava també és un producte perfecte per a la nostra salut! Té propietats regeneradores i antioxidants que aporten diferents beneficis a la nostra pell i, avui dia, es troba present en alguns productes de bellesa com les mascarilles amb llavors de raïm.

Saps que s’estan incorporant banys de cava a alguns spa? És la tècnica coneguda com cavaterapia i actua com a relaxant. Té propietats molt nutritives i un alt contingut en fibra. T’atreveixes a gaudir d’un bany de cava relaxant? 🙂

 

Quins usos en fas tu del cava? Et volem ensenyar quina elaboració duem a terme al nostre celler, vine a conèixer-nos!

Leave a comment