fbpx

Generalment, en qualsevol assumpte de tots els temes existents, sentim afirmacions que no són sempre certes. En el món del vi succeeix molt recurrentment i arriba un punt en el qual no sabem si el que diem és veritat o mentida.

La creació d’algunes creences, ja siguin vertaderes o falses, acaba arribant a totes les cantonades del món. En quin punt ens hem de creure tot el que ens expliquen?

Nosaltres volem desmentir algunes afirmacions que es fan en relació al vi i a l’enologia per intentar que s’acabi amb certes creences que, en un principi, poden tenir sentit, però en realitat no. També us donarem algunes creences que són veritat, és clar!

 

Olorar el tap de suro indica la qualitat del vi

Comencem per una creença que és falsa. El tap de suro de les ampolles de vi és clau per saber si l’envàs ha estat tancat correctament o no.

La qualitat del vi no es pot saber olorant el tap perquè aquest olorarà a suro, res més. Així doncs, olorar el tap de l’ampolla no ens donarà cap conclusió real sobre l’estat del producte.

creences

 

Tots els tipus de vi milloren amb els anys

Aquesta creença no és del tot certa. Els vins joves, per exemple, s’haurien de consumir el mateix any que es compren.

En canvi, si el vi disposa d’una acidesa i tanecitat correctes, es considera que el producte és bo i de molta qualitat. En aquest cas, el vi sí que milloraria amb els anys.

 

El cava es consumeix només amb postres

Fals! Si bé és cert que el cava marida molt, però que molt bé amb dolços, també és un bon acompanyant de plats salats.

Mai has provat a menjar o sopar amb cava? Si ho proves, de ben segur que repetiràs.

 

L’ampolla, un cop oberta, s’ha de consumir al moment

Una creença certa. Quan s’obra una ampolla de vi, l’hauriem de beure al mateix moment.

Existeixen alguns taps hermètics que serveixen per conservar l’ampolla tancada, ja sigui a la nevera o fora, però realment no és recomanable fer-ho.

creences

 

Si no s’utilitza la copa correcta, no es pot beure el vi

Bé, és cert que es gaudeix millor del vi si es consumeix a la copa corresponent, però això no vol dir que no el poguem beure en un altre tipus de got.

En aquest cas, parlem d’una de les creences que són vertaderes en certa mesura. El vi s’ha de beure a la copa correcta, però no passa res si en algun moment no ho fem d’aquesta manera.

Destapar l’ampolla hores abans millora el sabor del vi

L’únic cert d’aquesta afirmació és que el vi desprèn totes les seves qualitats aromàtiques si es deixa reposar uns minuts a la copa; però l’ampolla, com hem dit abans, és recomanable que s’obri en el moment del consum.

 

Ens encanta aportar-vos el nostre coneixement sobre l’enologia per tal que aprengueu més sobre aquest món i us apropeu a la ciència vinícola. Vine a visitar-nos al celler i t’explicarem més sobre nosaltres i els nostres productes; a més, els podràs tastar!

Leave a comment