skip to Main Content

Des de l’any 1885 elaborem vins de primera qualitat sota el cognom Grau, que ens identifiquen com un celler únic i tradicional.

Celler Grau i Grau és una petita empresa familiar situada al Pla de Bages, concretament a Maians, municipi de Castellfollit del Boix, al centre geogràfic de Catalunya i al costat del Castell de Maians Vell, construït l’any 924.

Una zona privilegiada enmig de formacions muntanyoses mítiques com Montserrat i la serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac o el massís del Montcau. Una zona amb una gran tradició en l’elaboració de vi des del segle XIX, quan la producció de vi es va convertir en una de les principals activitats econòmiques.

La nostra història comença l’any 1885, quan vam començar a conrear les nostres vinyes i ens vam dedicar al món de la viticultura. L’any 1966 Jaume Grau i Grau va construir el primer i actual celler, on es van omplir les primeres ampolles.

Des d’aleshores, el nostre negoci va créixer, obtenint el major reconeixement l’any 1998, quan vam entrar a formar part de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Símbol d’una feina ben feta, gràcies a l’esforç constant i la passió de la família Grau per treure el millor de cada collita i de cada vi.

Actualment, la cinquena generació segueix creixent a tots els nivells, com Celler Grau i Grau, amb una llarga tradició però també amb idees joves i fresques, per així apropar-nos a tot el nostre públic.

La principal característica de Grau i Grau és la dedicació personalitzada i tradicional a la vinya, que es tradueix en la màxima qualitat dels nostres vins. El treball dur i la passió pel que fem sempre ens han definit. Grau i Grau, un celler familiar que elabora vins de gran qualitat amb dedicació, esforç i constància.

El secret dels nostres vins

La comarca del Bages té les condicions ideals per al cultiu de la vinya. Clima mediterrani continental de mitja muntanya, pluviometria escassa i forta oscil·lació tèrmica, així com un sòl argilós i franco-calcari. Les vinyes estan envoltades de boscos de pins, roures i alzines.

A Celler Grau i Grau tenim 20 hectàrees de vinyes pròpies, situades a uns 600 metres d’alçada (a cavall entre dues comarques, l’Anoia i el Bages). Així, els nostres vins ofereixen expressions diferents i variades de la terra i de les persones que la conreen.

Les condicions del sòl i el clima donen lloc a vins molt frescos, suaument concentrats i amb una bona capacitat d’envelliment. Ens caracteritza el tractament ecològic de les vinyes. Gràcies a aquest tipus de cultiu, més lligat a la cura del medi ambient i a la preservació del territori, elaborem una gamma de vins ecològics que, tot conservant el sabor tradicional de Grau i Grau, afavoreixen aspectes rellevants de la salut de les persones.

Cultivem les següents varietats de raïm: Picapoll (autòcton del Bages), Macabeu Chardonnay i Sauvignon Blanc. Pel que fa a les varietats negres: Ull de Llebre, Cabernet Franc, Syra, Merlot, Garnatxa i Sumoll.