fbpx

S’apropa la revetlla de Sant Joan i en pocs minuts descobriràs les millors opcions del nostre celler per maridar amb la coca de Sant Joan, les postres típiques de la nit més màgica de l’any.

Però primer, començarem pel principi: el maridatge és l’art de combinar menjar i beure. L’objectiu d’aquesta barreja es potenciar el sabor molt més que si no es combinessin aquests ingredients. Avui t’explicarem l’art de maridar amb els dolços i ens centrarem especialment en les opcions que pots trobar al nostre celler per celebrar la revetlla de Sant Joan.

Maridatge amb postres

Alhora de maridar les postres cal tenir en compte 3 factors molt importants: la quantitat de sucre, la intensitat del sabor i l’acidesa. El vi seleccionat haurà d’anar acord amb aquests 3. Si el postre és dolç o àcid, el vi haurà de ser dolç i si el postre és intens, el vi haurà de ser intens.

Els més habituals són els vins blancs escumosos, vins blancs dolços i aromàtics i els vins amb poc alcohol (moscatells). Aquests els podem fer servir amb qualsevol postre amb base de nata, crema o ou, bases fermentades i pastissos fermentats (pa de pessic).

Els postres més difícils de maridar són aquells que tenen fruita: si la fruita és fresca cal veure’n el color. Per exemple, les fruites verdes o grogues que sovint són àcides (poma, pera, codony…), les acompanyarem amb vins blancs dolços i aromàtics. Per l’altra banda, les fruites vermelles (gerds, maduixes, nabius, móres…) i fruites dessecades les acompanyarem amb vins negres, buscant el mateix color que la fruita.

La revetlla de Sant Joan i el nostre celler

Un cop sabem maridar les postres, volem centrar l’atenció a la revetlla de Sant Joan i l’oferta que pots trobar a Celler Grau i Grau.

Tots els catalans celebrem la revetlla de Sant Joan, coneguda també amb la nit del foc, amb la coca de Sant Joan. Es una coca amb base de pa de pessic (pastís fermentat) i fruita confitada, per tant, la millor opció és maridar amb vi escumós, a Catalunya conegut com a cava.

Començarem la presentació dels nostres caves amb la col·lecció de cava Jaume Grau i Grau, on pots triar entre el brut nature reserva i el brut reserva. La diferencia entre ells és el temps de criança: el brut nature ha estat menys de 30 mesos i el brut més de 30 mesos. Amb tots dos rebràs aromes de fruites madures i confitades i amb el brut notaràs vainilla final. Tots dos són molt suaus i lleugers i molt bona elecció per a combinar amb la coca de Sant Joan.

La tercera opció per la nit del 23 de juny és el cava 4 Arreplegats, un cava elaborat amb most flor i amb el que percebràs aromes a fruita blanca fresca, una elecció molt fresca i molt harmònica.

Per acabar, la nit del foc també la pots maridar amb un tercer cava de la col·lecció Jaume Grau i Grau, la gran diferència amb els dos inicials, és que aquest és cava brut rosat. Després de 18 mesos en criança, el nostre únic cava rosat evoca aromes de fruita vermella no molt madura i amb petites pinzellades de caramel.

Blog2

Necessites més informació?

Ara ja coneixes les nostres 4 varietats de cava, pots descobrir-los una mica més en aquest post de blog amb curiositats sobre el cava i un cop hagis triat quin s’adapta millor a la nit més màgica de l’any, pots entrar a la nostra botiga. Només queda una setmana!

Esperem que la maridis amb un dels nostres caves, la coca de Sant Joan i amb bona companyia.

Feliç revetlla!

Leave a comment