fbpx

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ei, winelovers! Avui us volem parlar sobre els accessoris pel vi que, si no els teniu, segur que us agradarà conèixer-los. Es tracta d’una sèrie d’estris que us seran ben útils per gaudir de tota mena de vi. A veure quants en teniu a casa 😉

La utilitat principal d’aquests accessoris és ben clara: que el producte no perdi les seves qualitats i es conservi el millor possible. Per tant, quin amant del vi no podria comptar amb ells? Us farem un llistat dels 6 accessoris pel vi més importants.

1. Llevataps, imprescindible

El primer accessori segur que el teniu. Sabeu que té quatre segles d’història? Es va inventar al segle XVII i, des d’aquell moment, ha facilitat l’obertura de l’ampolla de vi.

Aquest utensili ha anat evolucionant amb els anys i, en l’actualitat, existeixen més de 10 tipus, cadascun amb la seva funcionalitat pròpia.

accessoris pel vi

2. Taps reutilitzables que eviten l’oxidació

Una vegada oberta l’ampolla de vi, el més recomanable seria acabar-la per no haver de guardar-la, ja que ens arrisquem a què l’aire entri en contacte amb el producte i es produeixi una oxidació d’aquest. Així, el vi pot perdre algunes de les seves qualitats.

Però si no l’acabem i la volem conservar de la millor manera, és imprescindible comptar amb un tap especial per tornar a tancar l’ampolla per complet.

3. Termòmetre per mesurar la temperatura

Com ja us hem explicat en diferents ocasions, la temperatura a la qual se serveix el producte és molt important. Cada tipus de vi necessita estar a uns graus concrets per poder gaudir-lo de la millor manera i que no perdi cap de les seves propietats.

És per això que un termòmetre especial és un dels accessoris pel vi amb el qual has de comptar. Recorda: els blancs i rosats haurien d’oscil·lar els 7ºC i els negres entre els 14 i 18ºC, depenent del seu envelliment.

4. Vinoteca per una conservació òptima

En relació amb l’anterior accessori, seria idoni comptar amb una vinoteca. D’aquesta manera, es guarden les ampolles a la temperatura que pertoca segons les seves característiques i es tenen agrupades a un mateix stand.

Si vols passar de ser un winelover a un professional de l’enologia… no dubtis a fer-te amb una!

5. Decantador, molt interessant

Comptar amb un decantador resulta interessant. Aquest utensili permet servir el producte en les millors condicions possibles, facilitant així l’oxigenació, entre altres funcions.

Tot i que és un accessori important, hem de recalcar que s’utilitza, sobretot, en alguns tipus de vins. Les seves funcions principals són:

  • Separar el producte de sediments que conté l’ampolla
  • Oxigenar el vi.
  • Potenciar les virtuts del producte: aromes, gustos, cos…

6. Glaçonera per presentar el vi

Sigui un dinar, una reunió, una tarda amb conversacions interessants… qualsevol moment és bo per acompanyar-lo d’un bon vi. De la mateixa manera, és molt important que la presentació del vi a la taula sigui la correcta.

Per aquest motiu, hem de comptar amb una glaçonera que ens permeti tenir el producte a mà i que no variï la temperatura excessivament. Així ens oblidem de guardar-lo a la nevera i anar a buscar-lo cada vegada que tornem a omplir la copa. Definitivament, una manera de convertir el moment de prendre vi el més agradable possible!

vins ecologics

Ja esteu preparats per gaudir del moment de prendre una copa? O us en falta cap d’aquests accessoris pel vi?

No perdis l’oportunitat de convertir qualsevol situació en la més especial. Dóna un cop d’ull als nostres productes i posa en marxa els teus utensilis!

Leave a comment