skip to Main Content

Descobreix-ho tot sobre el vi rosat!

El vi rosat és un dels grans protagonistes de l’estiu! Lleuger, fresc i afruitat… les seves característiques el converteixen en un candidat ideal per gaudir durant els mesos de més calor.

Un tipus de vi que adopta les millors característiques tant del vi negre com del vi blanc. Del negre, agafa els aromes tan característics a fruita vermella, mentre que dels blancs agafa la seva part més fresca i lleugera.

I avui, t’ho volem explicar tot sobre ell: curiositats, mètode d’elaboració, maridatges, les opcions que tenim a Celler Grau i Grau….

Pren nota de tot i converteix-te en un autèntic expert.

Per què té un color rosat?

Comencem responent aquesta gran pregunta que ben segur t’has fet algun cop: A què és degut el seu color tan característic?

Primer, hem de saber que per obtenir un vi rosat utilitzem raïms negres i el color del vi dependrà de la maceració. Tant de la duració com de la temperatura, durant el contacte que es produeix entre la pell i el most del raïm. Com més temps estigui la pell del raïm en contacte amb el vi, més fosc serà el color del vi rosat.

Quines tècniques s’utilitzen per elaborar vins rosats?

El sangrat és la tècnica més antiga.

Hem de separar una part del most de les parts sòlides després que el color del vi obtingui la intensitat desitjada. Es realitza generalment després d’aproximadament 12-24 hores de maceració a baixa temperatura.

Maceració:

Amb aquest mètode s’aconsegueixen vins premsant el raïm negre que ha macerat prèviament unes hores amb les pells a baixa temperatura. Passat 1 o 2 dies, separem el most de les pells, i aquestes seran premsades i com a resultat s’assolirà l’anomenat vi de premsa. La fermentació prossegueix com si es tractés d’un vi blanc. Després el vi de premsa i el vi flor es poden unir en proporcions que varien segons el vi que es vulgui aconseguir.

Maridatges i recomanacions per servir-los.

Un vi rosat té un ampli camp de possibilitats per maridar, et deixem alguns plats amb els quals encertaràs segur:

Perfectes per acompanyar amb formatges suaus, embotits, tota mena de peixos i marisc gràcies al seu sabor afruitat. També mariden molt bé amb plats com pasta o arrossos. Però a més tenen un gran secret, són ideals per maximitzar el sabor de les postres. Si en vols saber més, en aquest post de blog t’expliquem com maridar els vins rosats.

Coneixes els nostres vins rosats?

I, ja has tastat algun dels nostres vins rosats? Et recomanem:

El nostre Merlot: ecològic i elaborat 100% amb aquesta varietat.

El Syrah: d’edició limitada i elaborat 100% amb aquesta varietat.

Clós del Recórosat: Elaborat amb Ull de Llebre i Merlot.