fbpx

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

5 llibres per aprendre tot sobre la viticultura

L’art del vi i el cultiu de la vinya és un món apassionant. Tant si ets professional com aficionat et recomanem 5 propostes de llibres perquè aprenguis tot sobre la viticultura.

Sens dubte són manuals imprescindibles per a qualsevol amant del vi i segurament aquests llibres t’ajudaran a comprendre millor el món de la vinya. Converteix-te en un autèntic expert en viticultura.

Aquestes són les nostres propostes literàries:

  1. Decàleg del viticultor

Decálogo del viticultor. Cuidados de la viña para obtener grandes vinos, José Carlos Álvarez Ramos; José Luis Villarías Moradillo, Agrotécnicas, 2013

Un manual pràctic per a tot interessat amb la viticultura. Està dirigit tant a viticultors, estudiants, professionals del sector, sommeliers o qualsevol aficionat al vi. Resumeix en 10 capítols el món de la viticultura. Proporciona al lector informació pràctica i explicada de forma simple de la viticultura actual. Per la qual cosa, podràs trobar informació des del desenvolupament, la investigació a la posada en pràctica de noves tècniques en la vinya.

  1. Tractat de Viticultura

 Tratado de viticultura. Volumen I y II, Luis Hidalgo Fernández-Cano y José Hidalgo Togores, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2019

 En la cinquena edició d’aquest llibre podem trobar tot el referent al coneixement tècnic del cultiu de la vinya. Tot i que és a àmbit mundial, fa especial èmfasi en la realitat espanyola. Convé destacar que proporciona informació des dels orígens del cultiu de la vinya fins a tot el referent per gestionar el cultiu.

 

llibre Viticultura

  1. Manual de viticultura

Manual de Viticultura, Alain Reynier, OMEGA, 2013

Un llibre centrat en l’actualitat de la vinya i que tracta aspectes de futur pel que fa a varietats. També parla de les novetats en reglamentació vinícola o de les alternatives als herbicides químics. És doncs, un manual ben documentat i fàcil d’entendre.

  1. Tècniques vitícoles per al canvi climàtic

 Técnicas vitícolas frente al cambio climático, Fernando Martínez de Toda, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2010

En aquest llibre podrem conèixer tècniques per poder disminuir l’efecte del canvi climàtic en les vinyes. Es tracta d’un treball realitzat per un equip d’investigació per a contrastar els efectes negatius que el canvi de temperatures han tingut sobre les vinyes. Resumint, un imprescindible per a tot viticultor.

  1. Claus de la viticultura de qualitat

Claves de la viticultura de calidad. Nuevas técnicas de estimación y control de la calidad de la uva en el viñedo, Fernando Martínez de Toda, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2011

S’exposa els punts claus de la viticultura de qualitat fent referència a tots els aspectes que influeixen en la producció vitícola. També es descriuen noves tècniques vitícoles i ajuda a entendre els factors que determinen la qualitat del raïm.

viticultura

Així doncs, ja vulguis profunditzar en els teus coneixements sobre la vinya o iniciar-te en aquest món, aquests llibres et seran segur de bona ajuda. Especialment per comprendre millor la vinya, com millorar-la i saber quins factors l’hi afecten.

Per un altra banda, nosaltres et recomanem també que llegeixis alguns dels nostres articles del blog i així començar a introduir-te en aquest camp. Per exemple, t’expliquem els punts claus de com afecta el canvi climàtic a la vinya. I també pots aprendre més sobre la poda de la vinya.

Esperem que us serveixin les nostres recomanacions i que us animéssiu a aprendre més sobre la viticultura. Ser un expert de la vinya està a la teves mans!

Per últim, res millor que acompanyar un bon llibre sobre viticultura amb un dels nostres vins.

Leave a comment