fbpx

Si ets amant del vi o t’envoltes de persones que ho són, de ben segur que has escoltat alguna vegada la paraula enoturisme. Gairebé podem saber què significa amb tan sols llegir-la, però amaga unes característiques que potser no coneixes.

L’enoturisme o turisme enològic és un tipus de turisme enfocat a les zones de producció vinícoles.

 

Aquesta seria la definició. El turisme del vi es troba cada cop més en la vida de moltes persones i és recurrentment l’activitat perfecta per a un cap de setmana i, fins i tot, per a unes vacances.

En només un terme, es recullen els següents elements: turisme, enologia, cultura, gastronomia, vi.

enoturisme

 

Existeixen diferents tipus d’enoturisme. Avui coneixerem els més importants:

  1. El primer consistiria en el més bàsic i també el més practicat al nostre país. El celler obre les seves portes perquè tothom vingui a fer una degustació d’una selecció de vins i s’afegeix una visita al mateix celler i les seves vinyes.
  2. Un altre tipus d’enoturisme és el destinat a esdeveniments. Se celebren diferents ocasions relacionades (generalment) amb el món del vi en un entorn únic com és un celler. Alguns exemples són la festa de la vendimia, les foodtrucks o una inauguració i/o presentació de nous productes.
  3. El més complet és el pack d’enoturisme. Això comporta diferents elements perquè és com un paquet vacacional, ja que s’inclou la nit a una casa del celler o propera al mateix destinada a l’allotjament i activitats com pot ser una visita a un museu.
  4. L’últim té com a objectiu l’educació i ensenyament. El celler prepara activitats en les que no només degustes els seus productes, sinó que també aprens altres aspectes de l’enologia mitjançant, per exemple, un showcooking o tallers de maridatge.

Aquests són els 4 tipus d’enoturisme més importants i practicats. Quin t’agrada més?

enoturisme

 

I per a cada activitat, un públic diferent. No només practiquen l’enoturisme personalitats professionals de l’enologia, també pots fer-ho tu! Existeixen diferents grups de persones que fan algun tipus d’enoturisme:

  • Els geeks del vi. Persones apassionades pel vi, però només com a hobby. Li agrada l’enologia, provar nous vins i trobar-se amb totes les novetats d’aquest món.
  • L’enoturista expert. El perfil de persona que practica l’enoturisme per aprendre més sobre l’enologia.
  • L’amant de la gastronomia. Podríem definir aquest grup de persones com el què no entenen el vi sense el bon menjar. Són experts en maridatge i no imaginen un vi sense acompanyar-lo d’algun element sòlid.

enoturisme

 

T’animem a que t’identifiquis en un dels grups que practica enoturisme! I si encara vols saber més, et convidem a fer enoturisme al nostre celler.

Al nostre celler Grau i Grau podràs gaudir de vistes espectaculars, visites guiades a les nostres vinyes i un recorregut fantàstic pel nostre poble on podrem observar les barraques de pedra seca típiques de la nostra comarca i altres punts d’interès que ofereix el poble.

Visita les instal·lacions on podràs degustar els nostres vins de diferents anyades. Sigues el primer en descobrir com es transformen i evolucionen els vins de casa nostra abans de sortir al mercat.

Leave a comment