fbpx

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La importància de la temperatura del vi.

La temperatura del vi és molt important. Es tracta d’un aspecte fonamental per gaudir completament d’un vi. Per això cal que estigui a la temperatura adequada. Però, quina és la temperatura adequada per al vi?

Tot i que és un aspecte subjectiu que dependrà en gran part del gust de cadascú. Però, hem de saber que no hi ha una temperatura única. Depenent del tipus de vi es requerirà una temperatura o una altra.

Sabies que utilitzar una temperatura correcta ajudarà a potenciar els sabors i les aromes del vi? T’expliquem a continuació què has de tenir en compte segons cada vi i descobrir quina és la temperatura adecuada per al vi.

temperatura adecuada vi
vi negre
La temperatura en un vi negre

En aquest cas hem de tenir en compte que no serà la mateixa temperatura per a un vi de criança que per a un vi jove. Pel que respecta als vins joves, al ser vins amb més acidesa i amb menys estructura, s’han de servir a menys temperatura. És recomanable fer-ho sobre els 9º C.

Pel que respecta als vins negres amb major criança, es requereix una temperatura més elevada. Aconsellable fer-ho sobre els 15ºC.

Quant als vins negres reserves o grans reserves, és aconsellable una temperatura una mica més elevada. S’hauria de servir sobre uns 17ºC. Així aconseguirem gaudir de tots els matisos del vi i en les millors condicions.

La temperatura en un vi blanc

Per a un vi blanc dolç és aconsellable una temperatura baixa, sobre els 8ºC.

En canvi, un vi blanc jove necessita també una temperatura baixa però una mica més elevada. Servir sobre uns 10ºC.

La temperatura en un vi rosat

Un vi rosat és per prendre fresc i es recomana fer-ho entre 9 i 12ºC. Gràcies a això podrem apreciar tota la seva expressió.

La temperatura en el cava

La temperatura perfecta per a un cava ha de ser entre 6 i 8ºC. La temperatura perfecta per poder apreciar el seu aroma.

Si semper t’has preguntat quina és la temperatura adecuada per al vi, ara ja ho pots posar en pràctica. Ja saps com potenciar un vi cuidant la temperatura i és moment de gaudir-ho Recorda que un altre aspecte a tenir en compte per gaudir al màxim d’un vi, és quin tipus de copa utilitzar segons el tipus de vi. Ho podràs descobrir aquí.

 

Leave a comment