fbpx

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mariden bé xocolata i vi?

T’has preguntat si vi i xocolata mariden bé? La resposta és sí. De fet, és una combinació explosiva i irresistible. Però ho hem de saber maridar correctament. La clau de qualsevol bon maridatge està a saber trobar l’equilibri. I aquest pot ser per contrast o per afinitat.

Tant la xocolata com el vi posseeixen aromes florals o a fruita. A més, la catequina, un antioxidant del cacau, realitza la mateixa acció que realitzen els polifenols del vi.

Com combinar el vi i la xocolata?

Però, quin vi és més adequat per a cada xocolata? Hem de saber que no tots els vins són adequats per maridar amb la xocolata. Ni totes les xocolates ho són per acompanyar un vi. Si volem encertar amb el maridatge, hem de mesurar la intensitat de cada producte. Per exemple, si acompanyem un vi molt potent amb una xocolata fina, no tindrà èxit, ja que encobrirà totalment el sabor.

Així doncs, és molt important mesurar els nivells d’intensitat i igualar-los.

Què hem de tenir en compte?

Aabans d’escollir el vi i la xocolata, s’han d’analitzar les característiques:

L’aroma: podem trobar vins i xocolates que comparteixin un mateix aroma. Que puguin recordar a fruita o especies per exemple.

La dolçor: hi ha una gran varietat de vins dolços que podem encaixar amb les xocolates més dolces.

L’acidesa: és un element que trobem tant a la xocolata com al vi i molt important per tenir en compte a l’hora de fer la nostra elecció.

L’amargor: igual que en els altres elements, és un aspecte que està present en la xocolata i en el vi. És important que no hi hagi una descompensació entre els dos pel que fa a aquest aspecte.

Tal com hem vist, depenent de la xocolata, ho haurem de maridar amb un vi diferent. Aquestes són les consideracions essencials a tenir en compte:

Xocolata amb llet: en aquest cas s’ha d’escollir un vi que no tingui molt de cos. Amb això aconseguim que no disminueixi el sabor de la xocolata.

Xocolata negra: com més pura sigui la xocolata necessitarem un vi amb més cos. És així com podem equilibrar l’amargor de la xocolata.

Xocolata blanca: amb una xocolata dolça hem de buscar un vi amb un punt similar de dolçor.

Si et sorgeixen dubtes a l’hora de maridar-ho, no et preocupis. Et proposem diferents opcions. A continuació t’expliquem exemples de maridatges de xocolata amb alguns dels nostres vins.

xocolata

Com maridar el vi blanc?

Es pot maridar un vi jove i fresc com per exemple el Picapoll de la col·lecció Cent·Kat, amb una xocolata amb sabor a fruita cítrica com per exemple alguna amb taronja. La combinació de la frescor del vi amb les notes cítriques de la xocolata és perfecta.

Si optem per un vi blanc una mica més consistent i amb més cos com el Chardonnay ho podem maridar amb una xocolata amb llet i que porti fruits secs. Una combinació deliciosa.

Com maridar el vi rosat?

Un vi rosat també pot combinar molt bé amb la xocolata. Un vi com el Merlot fresc i lleuger i on predominen les notes a fruits vermells es pot maridar amb una xocolata blanca i especialment si és una xocolata blanca amb maduixes.

Merlot

Com maridar el vi negre?

Pots acompanyar  un vi jove com el Negre de la col·lecció Cent·Kat amb els seus tocs frescs amb una xocolata negra 60% cacau.

Per una altra banda, si volem maridar un vi negre amb criança i amb més cos i estructura podem fer-ho amb una xocolata negra encara més potent amb un 85% de cacau. Prova-ho amb Gratvs criança, veuràs que deliciós està.

Com maridar el cava?

El cava ens permet maridar amb qualsevol classe de xocolata. Degut a la frescor i les bombolles del cava que ajuden a netejar el paladar i permeten que qualsevol xocolata combini a la perfecció.

Ara que ja coneixes com maridar correctament el vi amb la xocolata, només has d’escollir l’opció que més t’agradi i posar-la en pràctica. També pots experimentar i provar noves combinacions. En resum, simplement has de tenir en compte els punts importants en qualsevol maridatge i deixar-te portar pel gust i els aromes. Segur que trobes noves combinacions sorprenents!

Amb quin maridatge et quedes? O quin proposes?

T’has quedat amb ganes de conèixer més maridatges diferents del de la xocolata?

En aquests articles t’expliquem com maridar el cava, el vi blanc, el vi rosat i el vi negre.

No et quedis sense el teu vi per maridar, visita la nostra botiga online. 

 

 

 

 

Leave a comment