skip to Main Content

Visitar el Pla de Bages: 5 plans per gaudir-ho

Aprofitant que avui, 27 de setembre, és el Dia Mundial del Turisme, què hi ha millor que ajudar-vos a decidir plans perfectes per celebrar-ho? Visitar el Pla de Bages és una opció molt interessant per commemorar aquest dia, sigui avui o durant el cap de setmana. Us en veniu amb nosaltres?

En general, Catalunya és una comunitat que ofereix infinites possibilitats d’oci. Es pot fer turisme gastronòmic, pels nombrosos xefs i restaurants de gran importància a escala mundial; gaudir del mar i de la muntanya a la vegada, separats per pocs quilòmetres; aprendre de la cultura i la història a través de museus i altres centres amb aquesta finalitat; etcètera.

Nosaltres ens centrarem a la zona a la qual pertanyem. No sabem quin és el tipus de turisme que preferiu vosaltres com a lectors de Celler Grau i Grau (esperem que l’enoturisme :P). Per tant, us en donarem cinc plans diferents per visitar el Pla de Bages i celebrar el Dia Mundial del Turisme.

1. Època de verema a la terra de vins

El Bages és, per excel·lència, una de les millors zones viníferes de Catalunya. Aquí predomina la Denominació d’Origen Pla de Bages, per tant… ens envoltem d’una terra de vins excel·lent!

Durant aquestes setmanes s’està duent a terme la verema, l’època més important de l’any per als cellers. És aquí on veiem el resultat de la constant feina feta durant els darrers mesos. No hi ha millor manera de submergir-vos en la cultura vinícola que visitant cellers a finals de setembre i principis d’octubre.

verema 2019

2. La ruta de les tines de pedra

Les tines o barraques de pedra són, sense cap dubte, un símbol del Pla de Bages. Aquestes construccions estan distribuïdes per tot el territori català, però el major número d’elles es concentra en aquesta zona.

La seva història i els diferents tipus són dignes de conèixer. Un bon pla per visitar el Pla de Bages i formar part de la nostra cultura.

3. Gastronomia catalana, al cor de Catalunya

L’oferta gastronòmica al centre de Catalunya és infinita. Des de la tradicional, amb plats de tota la vida que tenen molta història, fins als plats més innovadors i d’avantguarda.

Si sou dels que no podeu faltar a un pla gastronòmic, sense dubte el Pla de Bages és una bona zona per gaudir del millor menjar i conèixer-lo des de l’estómac.

4. Dormir a un entorn inigualable

Per fer del vostre cap de setmana encara més complet amb aquestes activitats, us recomanem passar una nit (o més!) al Pla de Bages.

Hi ha nombrosos allotjaments ideals per gaudir en família, amb amics o en parella. Doneu un cop d’ull a aquestes cinc cases rurals properes al Celler Grau i Grau i feu d’un cap de setmana qualsevol, una experiència inoblidable!

5. Visitar el Celler Grau i Grau i conèixer-nos

No hi podia faltar. Ens encantaria rebre-us al nostre celler i ensenyar-vos la tradició vitivinícola de la zona amb les nostres visites enoturístiques.

visita enoturisme

 

Imagineu visitar el Pla de Bages reunint tots aquests plans en un mateix cap de setmana? A nosaltres, personalment, ens sembla una bona manera de celebrar aquest Dia Mundial del Turisme!