Saltear al contenido principal

Maridatges amb cava

Les claus per maridar amb cava

Un bon maridatge pot suposar tota una experiència culinària. Combinar cada beguda de forma adequada amb cada aliment permet intensificar els sabors i gaudir molt més de l’experiència de menjar.

I sí, el cava és un vi espumós que ens ofereix moltíssimes possibilitats. Per al seu maridatge hem de tenir en compte les diferents varietats que existeixen. Aquestes es diferencien per la quantitat de sucre que contenen i pel temps de criança.

El cava és un món ple de matisos que obre un univers de sensacions a la taula. I és que té una gran virtut: la seva versatilitat per combinar pràcticament amb qualsevol plat. Això és a causa del seu equilibrat grau d’acidesa, a la seva frescor i als seus aromes suaus. És molt difícil fallar amb un maridatge amb cava.

Primer, comencem amb algunes recomanacions generals per maridar amb cava:

-El cava no és només per maridar amb les postres, el podem maridar durant tot el dinar o sopar.

-S’ha de servir ben fred.

-Combina molt bé amb qualsevol mena de fruita, especialment vermelles.

-Si has cuinat alguns dels plats amb cava, marida’ls amb el mateix cava que has cuinat. Així no trencaràs l’harmonia de sabors i aconseguiràs un maridatge perfecte.

Què i com podem maridar amb cava?

Les postres on les fruites siguin les protagonistes: el toc dolç del plat combina a la perfecció amb el sabor suau i l’aroma del cava. Si a més a més optem per un cava rosat, serà una decisió 100% encertada.

-Els plats de pasta són una de les grans propostes per acompanyar d’un bon cava. En aquest cas, t’has de fixar especialment en la salsa que acompanya la pasta. La clau està a buscar el contrast.

Plats de peix. El cava marida al 100% amb tota classe de peixos, especialment els blaus. El rap o el lluç per exemple són dues opcions extraordinàries per acompanyar amb cava.

Marisc. No podia faltar aquesta opció, el cava ajudarà a matisar el sabor del marisc.

Carns blanques. Al contrari del que passa amb carns de sabors més contundents, les carns blanques són tot un encert per acompanyar amb una copa de cava.

Formatges. Apunta’t aquestes dues propostes irresistibles: formatge blau amb un cava més dolç i formatge de cabra amb un cava rosat.

Les postres. Sí, el tòpic és cert! Si tenen fruits vermells, amb un cava rosat; per a les postres més dolces, optem per un cava més dolç; si porten fuits secs, toca maridar-ho amb un cava gran reserva.

Coneixes els nostres caves?

Ara toca presentar-te els nostres caves, pren nota sobre les seves característiques per encerar amb el maridatge més espectacular:

4 Arreplegats Brut Nature

Es tracta d’un cava jove, de 9 mesos, elaborat amb most flor i seguint el Mètode Tradicional. Destaca per un color groc pàl·lid, net i brillant amb tons verds. En nas, té una aroma fresca, a fruita blanca.

Quan el degustem, en boca, és fresc amb matisos de fruita. Equilibrat i harmònic.

Ideal per a aperitius, peix, marisc i postres.

Jaume Grau i Grau Brut Nature Reserva

Aquest cava, ha estat elaborat seguint el Mètode Tradicional i amb una criança de 18 a 30 mesos.

Visualment, podràs apreciar el seu groc pàl·lid brillant amb tons a palla. Els aromes són canviants i van apareixent a la copa les fruites madures i confitades (poma al forn, préssec), i amb notes de criança (vainilla).

En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles molt fines. Final de boca elegant i distingit. Perfecte per tot tipus de peix, marisc, carns amb salses suaus i postres.

Jaume Grau Grau Brut Rosé

Cava elaborat seguint el Mètode Tradicional amb maceració del vi base amb les pells durant 6 hores i amb una criança de 18 mesos.

Enamora amb el seu color rosat pàl·lid i brillant. Destaca per la seva bombolla fina i pel seu aspecte cremós. Les aromes són de fruita vermella no molt madura, maduixa, móra i notes a caramel. En boca és fresc, consistent i amb estructura. El final de boca és elegant i ens recorda a la fruita vermella fresca.

Jaume Grau i Grau Brut Reserva

Cava elaborat seguint el Mètode Tradicional i amb 30 mesos de criança.

Color groc palla, brillant. Les aromes canviants que van apareixent en la copa i evoquen les fruites madures i confitades (poma al forn, codony, préssec) amb notes de criança (pastisseria fina, vainilla). En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles explotant suaus sobre la llengua. Final de boca elegant i distingit.

Ideal per a tot tipus de peix, 7ºC carns amb salses suaus i postres.

Descobreix-los aquí i posa en pràctica aquests maridatges.