skip to Main Content

Alçat, el nou vi de Celler Grau i Grau

“Un vi nascut de la tradició, l’esforç i la constància. Com els castellers que s’alcen fins que l’enxaneta corona el Castell amb il·lusió gràcies a la unió, la força i l’orgull d’un treball en equip.”

Així presentem l’Alçat, la nova proposta de Celler Grau i Grau: uns vins que reflecteixen els valors de tradició i família que ens acompanyen des de 1885.

 

Història de l’Alçat

L’Alçat va néixer fa uns anys fruit d’una conversa amb els nostres clients japonesos. Ells buscaven un vi amb motius catalans per poder exportar al país nipó.

Des de Celler Grau i Grau ens agrada satisfer les necessitats dels nostres clients i ens hi vam posar mans a l’obra: vam decidir llençar un nou vi que reflectís els valors catalans que acompanyen tots els nostres vins.

Necessitàvem concentrar motius catalans en una etiqueta i un nom pel nostre nou vi i teníem clar a qui demanaríem consell: el nostre amic i il·lustrador, Galdric Sala.

Ell va ser l’encarregat de dissenyar l’etiqueta i de donar nom a l’encàrrec que havíem rebut dels nostres amics japonesos.

Whatsapp Image 2021 08 31 At 09.13.23 1

A l’etiqueta podem veure castellers vestits amb motius de Gaudí i, com sempre, l’enxaneta coronant el castell. Vam veure clar que l’Alçat havia de recollir valors catalans, sobretot els valors dels castellers: una família que treballa en equip per poder complir un objectiu, alçar l’enxaneta.

Així va néixer el nom, l’etiqueta i el nou vi: l’Alçat.

Ja ho teníem tot enllestit pel llançament del nou producte però la Covid-19 va aturar el món i a nosaltres també. Vam decidir posposar el llançament del vi i poder alçar-nos amb més força que mai un cop la pandèmia es controlés.

Dos anys més tard, podem presentar aquests dos vins.

 

L’Alçat

ALÇAT BLANC:

L’Alçat Blanc és un vi jove, agradable i equilibrat amb Denominació d’Origen Pla de Bages. La combinació perfecta de les varietats de raïm Sauvignon Blanc, Picapoll i Macabeu.

El seu color groc brillant amb tonalitats verdes té un aroma intensament afruitat amb records a poma verda i pinya.

Whatsapp Image 2021 09 01 At 11.05.29

Si parlem de maridatge, l’Alçat Blanc és un vi perfecte per tot tipus d’aperitius, carns i peixos lleugers ja que és persistent al paladar i té un regust llarg gràcies a les seves 3 varietats.

ALÇAT NEGRE:

Quan parlem de l’Alçat Negre, parlem d’un vi molt saborós, harmònic i equilibrat. Un vi ric en matisos amb notes afruitades i persistents: nas penetrant i aroma complex que recorda a la fruita vermella i la fruita del bosc.

També és un vi DO Pla de Bages, un cupatge perfecte de Merlot, Ull de llebre, Cabernet Franc i Sumoll.

La seva maceració pel·licular en dipòsits d’acer inoxidable amb temperatura controlada (22-24º) genera un color granat intens, ja que es fermenta amb les diferents varietats de raïm i les seves respectives pells.

Whatsapp Image 2021 09 01 At 11.00.22

Des de Celler Grau i Grau et recomanem que maridis l’Alçat Negre amb tot tipus d’entrants, formatges i carns vermelles.

Ja disponibles

L’Alçat Blanc i l’Alçat Negre ja estan disponibles a la nostra botiga, només ets a un clic d’assaborir els valors catalans, dels castellers i de Celler Grau i Grau.