skip to Main Content

Com podem maridar vi i croquetes?

Com podem maridar vi i croquetes?

Com a entrants, com a plat principal, per acompanyar… sempre és un bon moment per assaborir unes delicioses croquetes, però com les podem acompanyar?

Amb motiu del Dia Internacional de la Croqueta, volem recomanar-vos quins dels nostres vins són la millor opció per maridar-les.

Per qualsevol maridatge és important escollir sempre un vi que pugui generar la millor harmonia amb el menjar. Potenciant tant el sabor del menjar com del vi. Així doncs, el vi que escollirem dependrà també del tipus de croquetes amb el que el vulguem acompanyar.

A continuació et deixem les nostres propostes de maridatge perquè puguis posar-les en pràctica i gaudir de combinacions extraordinàries.

Croquetes de pernil:

Comencem amb un clàssic, les croquetes de pernil les podem acompanyar amb un vi que negre que destaqui per la seva joventut com el nostre Negre Jove de la col·lecció Cent·Kat. Un vi llaminer, fresc i amb una fina bombolla que el fa llarg i saborós.

Amb un sabor tan intens com el de les croquetes de pernil, un vi negre ens ajudarà a no alterar la seva degustació.

Croquetes de pollastre:

Seguim amb un altre clàssic, les croquetes de pollastre. En aquest cas, són una mica més lleugeres que les de pernil pel que fa a sabor i la nostra recomanació és maridar-les amb un vi blanc amb un toc afruitat. Com per exemple el 4 Arreplegats Blanc, un vi fresc, jove i amb un gust elegant en boca.

El sabor suau de la croqueta de pollastre és perfecte per acompanyar amb vins afruitats amb un toc aromàtic.

Croquetes de bacallà:

La intensitat en boca que desperten les croquetes de bacallà ens invita a gaudir de vins amb major complexitat. En aquest cas ens servirà un vi blanc com el Chardonnay. Un vi envellit en bótes de roure que li aporta una complexitat única i amb un fons torrat i d’espècies que harmonitzarà d’una forma molt especial amb les notes salades del bacallà.

Croquetes de bolets o formatge:

Si per alguna cosa destaquen les croquetes tant de bolets com de formatge, és pel seu sabor consistent. És per això que requereixen vins persistents en boca. Nosaltres et recomanem un vi com el Sumoll.

Per combinar el sabor intens d’aquest tipus de croquetes recomanem utilitzar vins que recordin a aquests aromes. Així podrem potenciar tot el sabor i l’aroma tant del vi com de les croquetes.

Ara que ja tens les pautes per fer el maridatge perfecte de croquetes, t’animes a posar-ho en pràctica?

Prepara el vi, les teves croquetes favorites i… només queda gaudir-ho! Recorda que per gaudir d’un maridatge únic és primordial tenir en compte el tipus de copa i com servir-ho correctament.

No t’oblidis de comprar el teu vi, aquí trobaràs tots els nostres productes.