fbpx

Désolé, cet article est seulement disponible en Catalan et Espagnol Européen. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

Ens trobem a l’últim cap de setmana del juliol, això significa que encara tenim gairebé dos mesos per seguir gaudint de l’estiu! I per fer-ho de la millor manera, als que ens llegiu (que segur que sou amants del bon vi!) us volem donar 4 idees per gaudir del vi en aquesta estació de l’any tan idíl·lica. I també als que acabeu d’aterrar al nostre blog 🙂

De la mateixa manera que us aconsellem diferents maneres d’acompanyar els vostres millors moments de l’estiu amb aquest producte, ens agradarà desmentir alguns dels mites i creences que es tenen en relació amb el vi. A continuació sabreu a què ens referim, de ben segur que alguna vegada heu sentit a parlar. En marxa!

1. Els vins blancs i rosats per l’estiu i el vi negre i cava per l’hivern?

A aquesta afirmació ens referim. No! No sempre ha de ser així.

Hi ha infinitat de vins blancs i rosats que són perfectes per l’hivern, a la vora del foc i amb la manta al sofà. De la mateixa manera, existeixen vins negres que es gaudeixen i molt a qualsevol terrassa a la platja. I, és clar, el cava no només s’hauria de relacionar amb brindar al Nadal. El més important és que els seus sabors es trobin en equilibri amb la temperatura (és a dir, els vins blancs i rosats a l’hivern haurien de tenir més cos i els negres més lleugers).

Per exemple, us recomanem un Selecció Especial, de la nostra gamma ecològica, per gaudir del vi negre a l’estiu.

gaudir del vi negre

 

2. La temperatura: la clau per gaudir del vi

Tant la temperatura de l’ampolla com la de l’ambient on ens trobem, és important tenir-les en compte.

Hauriem d’evitar exposar el producte, sigui del tipus que sigui, al Sol perquè no es calenti en excés. De la mateixa manera, no hem de relacionar l’estiu amb prendre el vi molt fred. Si el servim a una temperatura molt baixa, perdrà algunes de les seves característiques i el gust no serà l’idoni.

 

3. Refredar el producte que s’ha recalentat excessivament

En relació amb el punt anterior, és probable que el vi sofreixi canvis bruscos de temperatura: vins blancs, rosats i escumosos massa calents; vins negres més freds.

Hem de procurar servir els vins a la temperatura que pertoca: blancs i rosats, entre 8ºC i 12ºC. Negres, entre 9ºC i 17ºC. Escumosos, 7ºC. Tot això és en funció del tipus de producte (vi dolç, criança…).

 

4. Plats i aperitius per acompanyar

Aquí entra en joc el maridatge de vins. Existeix millor manera de gaudir del vi que amb menjar? O, encara més… hi ha millor manera de gaudir del menjar que acompanyant-lo del vi? 😛

El més important a tenir en compte és que en el maridatge sempre ha d’existir un equilibri de sabors, textures i olors. Per tant, és imprescindible saber maridar correctament per tal de convertir aquesta acció en una experiència única!

Si el vi és lleuger i fresc, haurem de comptar amb plats de les mateixes característiques. Aquests tipus de productes són perfectes per l’estiu. Provem amb un Avrvm? I què tal un Merlot?

vi blanc ecològic

Ara deixem a les vostres mans amb qui compartiu aquest moment de gaudir del vi a l’estiu! Aprofiteu els dies d’aquesta estació, que encara en són molts. Ens expliqueu els vostres plans als comentaris?

I, recordeu: de vacances, demaneu els vins Grau i Grau 🙂 Salut per tothom!

1 Comment

  • Cecilia de Vinos el MAGO, Frankfurt-Alemania
    Posted 17 September, 2019 3:48 0Likes

    He catado vinos, he probado cavas pero como los de Vins Grau ninguno, soy y sere fan vuestra siempre. Gracias por existir y por ser como sois. Un abrazo

Laissez un commentaire