skip to Main Content

Maridatge d’estiu

Gaudeix de les vacances i dels nostres vins al màxim. Avui et presentem diferents propostes per maridar els nostres vins a l’estiu.

L’estació de l’any de més calor ens allunya de les cuines i ens proposa cuinar fresc i lleuger o dinar a restaurants durant els nostres dies de desconnexió. Sigui quina sigui la teva situació, et plantegem diferents opcions culinàries per maridar amb Celler Grau i Grau.

Maridar plats suaus:

Si ets dels que es passa l’estiu a base d’amanides fresques, plats crus, entrants, gaspatxos i cremes fredes… Hem de dir-te que tots aquests plats són difícils de maridar degut a la alta acidesa dels seus ingredients. La nostra proposta es que els acompanyis amb una copa del nostre Avrvm, una mescla de sauvignon blanc i picapoll, la nostra varietat autòctona.

Un últim consell pels entrants: si prepares taules de formatges, decantat sempre pel vi blanc i si prepares taules d’embotits, tria sempre un vi negre.

Cent·Kat

Maridar plats principals:

Si pel contrari, t’encanta gaudir de l’estiu assaborint el millor de cada gastronomia, et donarem diferents consells per maridar els que nosaltres considerem els plats estrella dels mesos de més calor: el marisc i la paella.

L’estiu és l’època de l’any perfecte per gaudir del bon marisc i si el vols acompanyar amb vi, l’elecció més obvia serà el blanc. Nosaltres et proposem que maridis el marisc amb Picapoll Cent·Kat, un vi fresc, lleuger i afruitat, perfecte per maridar amb els reis del mar.

Tot i això, el blanc no és l’única elecció correcte per maridar amb marisc: si el trobes en salsa, pots decantar-te cap a un rosat, com per exemple el nostre Merlot Eco, un monovarietal intens amb records de fruita vermella perfecte per guisats de peix no massa forts.

Un cop maridat el marisc, passem al plat principal: la paella. Com sempre, el maridatge dependrà dels ingredients que formin part d’aquest plat originari de València:

Si la paella és mixta, la millor elecció és decantar-se cap a un rosat. Tot i la por aparent que tothom té cap a aquest vins, els rosats són vins lleugers i frescos perfectes per paelles que ofereixen tan mar com muntanya. Nosaltres et recomanem que amb la paella mixta maridis el Syrah, un monovarietal afruitat amb cos.

Per una paella de carn l’elecció sempre ha de ser un vi negre. Degut a la gran intensitat del gust de la carn, haurem de maridar amb un vi amb cos. Tan pot ser un vi negre jove, com per exemple el Negre Jove Cent·Kat, o un vi negre criança, nosaltres et proposem el Sensvs Criança.

Per últim, si la paella és de peix o marisc, necessitaràs decantar-te cap a un vi blanc, nosaltres et recomanem el nostre monovarietal Chardonnay.

Chardonnay

I, què passa amb les postres?

Si després dels entrants, el marisc o la paella, encara et queda una mica més d’espai… nosaltres et recomanem que maridis les postres amb una copa de cava Brut. No importa si es fruita fresca, un tros de pastís de formatge o unes profiteroles amb nata… la part important és que el cava sigui brut per contrastar amb el sucre de les postres.

Nosaltres et proposem el cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva i també el rosat.

Cava

Aquí acaba el nostre post sobre maridatge d’estiu, esperem que acabis de passar un mes d’agost al màxim i que aprofitis els nostres consells per treure tot el suc possible a les teves eleccions gastronòmiques.

Bon estiu!