skip to Main Content

Descobreix tot sobre el cava

Descobreix tot sobre el cava

El cava és una beguda apassionant típica de les celebracions. I que per tant, cobra un paper important en festivitats com el Nadal. Convertint-se en un dels grans protagonistes d’aquests dies. Però ho saps tot sobre el cava? Descobreix quants tipus n’hi ha, com maridar-ho o com servir-ho… Nosaltres t’ho volem explicar tot. Perquè així puguis gaudir d’aquest vi escumós.

Quins tipus de cava hi ha?

Segons la quantitat de sucre:

Brut Nature: inferior a 3g de sucre.

Extra Brut: 6g per litre.

Brut: 12g per litre.

Extra Sec: entre 12 i 17g per litre.

Sec: entre 17 i 32g per litre.

Semisec: entre 32 i 50g per litre.

Dolç: més de 50g per litre.

Segons el temps de criança:

Jove: entre 9 i 15 mesos.

Reserva: entre 15 i 30 mesos.

Gran reserva: més de 30 mesos.

Celler grau i grau cava

Com maridar amb cava?

Marisc

Pel que respecta al marisc, és una gran combinació i un maridatge perfecte. Nosaltres t’aconsellem fer-ho amb el nostre Cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva. Proporciona un toc afruitat i fresc, amb un punt d’acidesa perfecta.

Carns

Si el que volem és acompanyar algun plat de carn com per exemple a la brasa, estofats o carn de pollastre…primerament has de saber que mariden amb gran encert amb un cava Brut.  Sens dubte, el nostre cava Jaume Grau i Grau Brut Nature Reserva és una gran opció. Per això, podràs acompanyar els plats més consistents i abundants amb aquest cava. Ampli i estructurat en boca i amb aromes que evoquen a fruites madures.

Entrants

Deixant enrere el mite que el cava és només per a les postres, nosaltres us proposem maridar els entrants amb aquest vi escumós. Per formatges, embotits o canapès, ho podem acompanyar d’un cava brut. Com el nostre Cava 4 Arreplegats Brut Nature. Un cava jove amb aroma fresca i a fruita blanca. Ple de matisos i elaborat seguint el Mètode Tradicional. Com a resultat ens deixarà un maridatge exquisit.

Peix

D’altra banda, si el que volem és maridar amb peix, optarem pel nostre Jaume Grau i Grau Brut Nature Reserva. Es tracta d’un cava molt versàtil que segur ens ajudarà a potenciar tot el sabor del nostre plat. De bombolles fines, amb final elegant i distingit en boca.

Postres

Arriba el moment de les postres i nosaltres us proposem un cava diferent, un cava rosat. Amb el nostre Cava Jaume Grau i Grau Brut Rosé aconseguiràs un maridatge únic i diferencial. Destaca pel seu aroma a fruita vermella amb notes a caramel. Prova-ho i seguir que triomfaràs!

Com hem de servir i gaudir del cava?

Sabries com servir correctament el cava? Tan important és escollir el maridatge com escollir la copa amb la qual assaborir a la perfecció aquesta beguda.

Per al cava utilitzarem una copa de tulipa fina i transparent. Gràcies a la seva forma podrem apreciar tots els aromes d’aquest producte.

A l’hora de servir-ho es recomana fer-ho a una temperatura d’entre 4 i 8 graus. Com més jove sigui el cava, més fred s’ha de servir. S’aconsella no posar-ho al congelador.

Per servir-ho ho hem de fer amb l’ampolla lleugerament inclinada i fent que el cava llisqui per la paret de la copa. És important no omplir més d’un 2/3 de la seva capacitat.

No et quedis sense la teva ampolla per fer un bon brindis els dies més especials, visita la nostra botiga online aquí.

Amb ganes de més maridatges? Descobreix com maridar vi blanc, vi negre o vi rosat.