fbpx

Saps quines són les claus per a un maridatge perfecte?

Un maridatge perfecte es converteix en una experiència única on vi i gastronomia i s’uneixen per crear sensacions delicioses.

Les claus per a un maridatge perfecte és atrevir-te a provar diferents combinacions. Buscar l’extrem, el contrast entre el vi i el menjar. Creant un sabor perfecte en boca.

Per exemple, trobem un contrast interessant entre un vi àcid i un plat dolç, un plat salat amb un vi dolç. Un antagonisme que genera combinacions memorables.

Tot i això, un maridatge és una qüestió molt personal i subjectiva. Però, us deixem algunes idees per gaudir del vi i del menjar amb maridatges que ben segur et podran arribar a sorprendre.

 

Maridatge amb carn rostida

Un vi jove com el Negre Jove seria aconsellable per a carns més suaus o carns amb salses. Per a alguna carn al forn com el corder també és aconsellable un vi negre jove i afruitat. En el cas dels vins joves també són ideals per acompanyar plats de pasta amb salses contundents.

Per maridar la carn de pollastre es pot fer amb un vi blanc com el Chardonnay. També pot ser una idea més que encertada fer-ho amb un vi rosat com el Syrah. Tot i això, el maridatge d’aquest tipus de carn dependrà en una part molt important de la salsa que l’acompanyi o de la guarnició.

maridatge copa vi

Maridatge amb arròs

Ja sigui per maridar amb una paella o un bon arròs en general un vi fresc i rosat com el nostre Merlot ens proporcionarà una sensació única i poder gaudir de tots els matisos del vi i del menjar. Per ales llegums optaríem per un vi negre fresc i afruitat com el Clos del Recó negre.

Maridatge per a peix i marisc

Sempre hem après que per al peix, un vi blanc. Però no sempre ha de ser així, ja que per això dependrà de la salsa i guarnició que acompanyi el peix. I també la forma com es cuini. Això és el que ens farà variar el maridatge per al peix.

Per al peix podem optar per un vi blanc com el Avrvm. O en el cas que el peix estigui cuinat amb alguna salsa consistent, podem provar de combinar-lo amb un Sensus Criança fresc, persistent i suau. Amb això aconseguirem dotar al maridatge d’un contrast exquisit.

En el cas del marisc, està molt clar, un cava és perfecte per al maridatge. Amb el nostre cava Jaume Grau i Grau Brut Nature Reserva se li podrà proporcionar al marisc l’acompanyant ideal.

Maridatge per a entrants

El maridatge per a entrants ens proporciona moltes opcions en funció del tipus d’embotit o formatge que vulguem maridar. Les propostes de maridatge que es generen són pràcticament infinites.

Especialment amb el formatge trobem moltes propostes per dur a terme. Combinacions que convertiran el nostre maridatge amb verdaderes explosions de sabors i matisos.

Per formatges més forts com els formatges curats, s’aconsella combinar-lo amb un vi negre amb cos. Com per exemple el nostre Selecció especial.

En canvi si optem per un formatge més suau el maridatge ha de ser amb un vi també més lleuger, jove i afruitat. En aquest cas, encertaríem amb el Negre Jove de la col·lecció Cent·Kat.

Si volem optar per un vi blanc com el Picapoll el podem combinar perfectament amb un formatge de cabra. Per obtenir una combinació única.

Per una altra part, si el que volem és maridar un pernil ibèric, també ho podem fer amb un vi negre jove. Gràcies a això podrem aconseguir gaudir de tots els aromes del pernil creant una sensació en boca deliciosa. La idea és ressaltar la seva textura i apreciar completament totes les seves sensacions que ens proporciona.

Captura De Pantalla 2020 07 26 A Las 11.19.36

 

Així doncs, com podem veure les combinacions que ens ofereix el vi i gastronomia són moltes. I es tracta de jugar amb diferents maridatges gaudint del contrast i de sabors explosius.

Ara que ja coneixem algunes pautes bàsiques per portar a terme un maridatge, és el moment de posar-lo en pràctica. Per gaudir com mai del menjar i el bon vi.

 

Deixa un comentari