fbpx

5 llibres per aprendre tot sobre la viticultura

L’art del vi i el cultiu de la vinya és un món apassionant. Tant si ets professional com aficionat et recomanem 5 propostes de llibres perquè aprenguis tot sobre la viticultura.

Sens dubte són manuals imprescindibles per a qualsevol amant del vi i segurament aquests llibres t’ajudaran a comprendre millor el món de la vinya. Converteix-te en un autèntic expert en viticultura.

Aquestes són les nostres propostes literàries:

  1. Decàleg del viticultor

Decálogo del viticultor. Cuidados de la viña para obtener grandes vinos, José Carlos Álvarez Ramos; José Luis Villarías Moradillo, Agrotécnicas, 2013

Un manual pràctic per a tot interessat amb la viticultura. Està dirigit tant a viticultors, estudiants, professionals del sector, sommeliers o qualsevol aficionat al vi. Resumeix en 10 capítols el món de la viticultura. Proporciona al lector informació pràctica i explicada de forma simple de la viticultura actual. Per la qual cosa, podràs trobar informació des del desenvolupament, la investigació a la posada en pràctica de noves tècniques en la vinya.

  1. Tractat de Viticultura

 Tratado de viticultura. Volumen I y II, Luis Hidalgo Fernández-Cano y José Hidalgo Togores, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2019

 En la cinquena edició d’aquest llibre podem trobar tot el referent al coneixement tècnic del cultiu de la vinya. Tot i que és a àmbit mundial, fa especial èmfasi en la realitat espanyola. Convé destacar que proporciona informació des dels orígens del cultiu de la vinya fins a tot el referent per gestionar el cultiu.

 

llibre Viticultura

  1. Manual de viticultura

Manual de Viticultura, Alain Reynier, OMEGA, 2013

Un llibre centrat en l’actualitat de la vinya i que tracta aspectes de futur pel que fa a varietats. També parla de les novetats en reglamentació vinícola o de les alternatives als herbicides químics. És doncs, un manual ben documentat i fàcil d’entendre.

  1. Tècniques vitícoles per al canvi climàtic

 Técnicas vitícolas frente al cambio climático, Fernando Martínez de Toda, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2010

En aquest llibre podrem conèixer tècniques per poder disminuir l’efecte del canvi climàtic en les vinyes. Es tracta d’un treball realitzat per un equip d’investigació per a contrastar els efectes negatius que el canvi de temperatures han tingut sobre les vinyes. Resumint, un imprescindible per a tot viticultor.

  1. Claus de la viticultura de qualitat

Claves de la viticultura de calidad. Nuevas técnicas de estimación y control de la calidad de la uva en el viñedo, Fernando Martínez de Toda, S.A. MUNDI-PRENSA LIBROS, 2011

S’exposa els punts claus de la viticultura de qualitat fent referència a tots els aspectes que influeixen en la producció vitícola. També es descriuen noves tècniques vitícoles i ajuda a entendre els factors que determinen la qualitat del raïm.

viticultura

Així doncs, ja vulguis profunditzar en els teus coneixements sobre la vinya o iniciar-te en aquest món, aquests llibres et seran segur de bona ajuda. Especialment per comprendre millor la vinya, com millorar-la i saber quins factors l’hi afecten.

Per un altra banda, nosaltres et recomanem també que llegeixis alguns dels nostres articles del blog i així començar a introduir-te en aquest camp. Per exemple, t’expliquem els punts claus de com afecta el canvi climàtic a la vinya. I també pots aprendre més sobre la poda de la vinya.

Esperem que us serveixin les nostres recomanacions i que us animéssiu a aprendre més sobre la viticultura. Ser un expert de la vinya està a la teves mans!

Per últim, res millor que acompanyar un bon llibre sobre viticultura amb un dels nostres vins.

Deixa un comentari