fbpx

Sabies que vins i bolets és un maridatge perfecte?

Els bolets són un dels grans productes de temporada de tardor, un complement únic per gaudir a la cuina. Es poden elaborar amb estofats, amb arròs, amb pasta… les possibilitats són infinites. Totes i cadascuna d’aquestes combinacions ens proporcionen una infinitat de sabors i textures que donen molt de joc a l’hora de maridar amb vi.

Així doncs, podem trobar molts tipus de bolets i també moltes formes de cuinar-ho diferents i això ens porta a poder gaudir-ho amb vins diferents.

No hi ha una ciència exacta per maridar vins i bolets, simplement hem de seguir algunes pautes bàsiques per saber trobar l’harmonia entre aquests dos elements tan únics. Aspectes com si son bolets suaus o amb un sabor més intens o la seva textura.

Es tracta de potenciar els seus matisos tant en nas com en boca i tenint en compte també els altres aliments amb els quals s’acompanya. Aconseguint un equilibri de sabors.

Un petit truc és cuinar els bolets a la planxa, per aconseguir potenciar totalment el seu sabor. I combinar els bolets més forts amb vins negres joves o rosats i els bolets més suaus fer-ho amb vins blancs.

T’animes a experimentar un maridatge perfecte entre vins i bolets? Un maridatge natural entre dos productes totalment lligats a la terra.

Per això, et recomanem 3 propostes que ben segur t’entusiasmaran.

 

Maridatge amb Merlot.

Una varietat com el Merlot és pràcticament perfecta per acompanyar amb bolets de sabor més intens o fort. Com per exemple, trompetes de la mort, rovellons o shiitake.

El nostre Merlot és un vi fresc, gentil i ple de matisos perfecte per maridar amb el sabor dels bolets més intensos.

Maridatge amb Avrvm.

Per acompanyar amb bolets d’un sabor més suau com múrgola, rabassola, moixernó o rossinyols, us recomanem fer-ho amb el nostre Avrvm. De varietat Sauvignon Blanc i Chardonnay. És un vi fresc, lleuger i finament afruitat que ajudarà a potenciar tot el sabor dels bolets més suaus.

Maridatge amb Chardonnay

Tot i que per descobrir tot el sabor del bolet, com ja us hem comentat, la millor fórmula és fer-ho a la planxa, també alguns plats elaborats mantenen tota l’essència del seu sabor. És el cas de cuinar-ho amb pasta o risotto. Una forma magnifica per potenciar el seu sabor.  I en aquest cas, et recomanem acompanyar-ho amb el nostre Chardonnay per aconseguir una combinació única. Gràcies a la seva entrada fresca i agradable en boca i amb un final llarg i plaent. Serà l’aliat perfecte per descobrir tot el sabor i matisos dels bolets acompanyats de pasta o arròs.

 

Així doncs, el maridatge de bolets i vi és tot un món per explorar i ens deixa grans possibilitats per posar en pràctica.

Si t’has quedat amb ganes de descobrir més maridatges únics, et deixem més propostes per maridar amb vins negres i amb vins rosats. I a la nostra botiga online trobaràs tots els nostres productes perquè puguis posar en pràctica el teu maridatge perfecte.

Gaudir d’un bon vi i acompanyat de productes de temporada sempre és un gran plaer! T’animes a posar-ho en pràctica?

Leave a comment