skip to Main Content

Maridatge de vi i literatura per Sant Jordi

Falta molt poc per viure el gran dia de Sant Jordi, on els llibres són els grans protagonistes. Per això, no podíem deixar passar l’oportunitat de compartir llibres sobre el món del vi. Novel·les, manuals per convertir-te un autèntic expert… per regalar o per autoregalar-te.

Perquè sense dubte, compartir vi i literatura, poden i han de gaudir-se junts. Són un gran plaer assegurat!

Pren nota de la petita selecció que et compartim a continuació i que ben segur et sorprendran. I a més, et fem una petita recomanació extra per degustar cada llibre amb algun dels nostres vins!

1.Quin vi per aquest ànec? Ferran Centelles.

Un relat escrit per l’ex-sommelier d’El Bulli i que és sens dubte un autèntic expert en l’àmbit del maridatge. En aquest llibre podem trobar històries personals de l’autor viscudes durant la seva trajectòria al millor restaurant del món barrejades amb teories sobre maridatge i enologia.

Una obra molt completa que recull diferents filosofies sobre l’art del maridatge. Podràs gaudir d’una experiència sensorial única.

Et recomanem maridar-ho amb el nostre Selecció Especial. Un vi amb grans possibilitats de maridatge que segur t’inspira per descobrir grans combinacions.

2.“Wine Folly, The Essential Guide to Wine”. Madeleine Puckette i Justin Hammack

Si estàs pensant en iniciar-te al món del vi, aquest és el llibre ideal! Viatja a través de les seves pagines recorrent el món i les diferents varietats de raïm i zones geogràfiques. Tot amb il·lustracions molt visuals. Una autèntica bíblia dels vins.

Acompanya la lectura d’aquest llibre amb el nostre Picapoll Cent·Kat, elaborat amb una varietat 100% del Bages i que et traslladarà directament a la nostra terra.

3. El Celler. Noah Gordon

Seguim amb una novel·la on no hi falta intriga, amor i una gran història de superació. Narra la vida de Josep Álvarez, un jove viticultor que emigra a la regió de Lanquedoc a França i es familiaritza amb l’art de l’elaboració del vi… una història apassionant que no et pots perdre.

I per gaudir d’aquesta lectura, fes-ho amb un vi que també et captivarà i t’atraparà des d’un primer instant, el nostre Sensvs Criança.

4. “Un viñedo en la Toscana”. Ferenc Maté

De forma divertida i amable en aquesta novel·la es relata com dos somiadors arribats de Nova York, lluiten per crear des de zero un dels millors vins del món a la idíl·lica Toscana. Descobreix aquesta història on els protagonistes destaquen per la seva perseverança i per la seva gran capacitat de riure’s d’ells mateixos. Fàcil de llegir i et transportarà directament a la Toscana.

Per viatjar amb aquest llibre, et recomanen un dels nostres vins més atrevits i llaminers, que combinarà a la perfecció amb aquest relat: el nostre Negre Jove Cent·Kat.

Ara que ja tens propostes tant de lectura com de vins per compartir-los, toca posar-ho en pràctica. Amb quina de les opcions et quedes?