fbpx

Partint de la base que el maridatge es considera una ciència en el sector de la gastronomia, podem pensar que maridar vi i menjar és una feina difícil. Certament ho és i, per fer-ho correctament, s’han de tenir en compte alguns aspectes que seran determinants a l’hora d’unir producte i vi.

No només és important saber quin tipus d’aliment es pot acompanyar de vi blanc. També influeixen elements com el tipus de copa, el dolçor o acidesa del vi, l’amargor dels aliments, el cos del vi, etcètera. Ens posem mans a l’obra? Apunta aquestes propostes de maridatge per gaudir del vi amb els cinc sentits!

 

Arròs caldós de marisc

Es tracta d’un plat més bé pesat. Per contrarrestar aquesta sensació, hem d’escollir un vi blanc que sigui lleuger. Aquest pot ser el nostre Cent·Kat, basat en el raïm estrella de la zona del Bages: el Picapoll.

La característica principal que sorgeix de la combinació entre el Cent·Kat i l’arròs de marisc és el contrast d’acidesa ben equilibrada i el dolçor del vi. El gust salat de l’arròs i del marisc es veurà reduït gràcies a la dolçor del vi blanc que hem escollit. Això sí: que el marisc mai perdi la seva procedència, el mar!

maridatge amb vi blanc

 

Carpaccio de vedella

La carn vermella també té un sabor fort que cal suavitzar amb un vi blanc. El nostre Clos del Recó és ideal per maridar amb un carpaccio de vedella.

La temperatura perfecta per acompanyar aquesta recepta d’un vi blanc com el Clos del Recó és entre 8 i 10 ºC. La carn, és clar, quant més calenta millor. Aquest contrast et captivarà de ben segur.

 

Lassanya de verdures

Un plat apte per a tots els gustos! En aquest cas, el maridatge també es pot trobar a la mateixa beixamel, així que pots cuinar aquesta lassanya de verdures lliurement afegint una mica del vi 4 Arreplegats a la salsa.

Es tracta d’un afruitat Sauvignon blanc que combina molt bé amb el gust de les verdures. L’acidesa d’alguns ingredients com el pebrot i la ceba es veurà compensada amb la dolçor del 4 Arreplegats.

maridatge amb vi

Llobaro al forn

És evident que els peixos mariden molt bé amb el vi blanc. Aquesta recepta és suau i lleugera, tant com el nostre vi Aurum, el qual acompanyarà el llobarro al forn.

L’escassa condimentació d’aquesta recepta amb peix magre afavoreix el protagonisme del vi blanc escollit. A més, elaborar aquest plat és igual de fàcil que ràpid. Considera cuinar-lo en ocasions especials per brindar amb Aurum!

 

Mel i mató

La mel i el vi blanc sempre han estat bons companys. I si hi sumes el mató, encara millor! Tant aquests productes com el nostre vi Chardonnay es caracteritzen per tenir gustos molt suaus i fàcils de prendre.

Prepara aquesta recepta i acompanya-la del Chardonnay. Les variades notes que donen sabor a aquesta varietat de blancs s’adapten a la perfecció al gust dolç de la mel i el mató.

 

Si vols conèixer l’el·laboració que duem a terme amb els nostres vins blancs, només has de venir a visitar-nos al Celler Grau i Grau. Estarem molt contents d’ensenyar-te la nostra passió i el treball que fem.

Leave a comment