fbpx

Fa unes setmanes us vàrem fer algunes propostes de maridatge amb vi blanc. Doncs bé, ara toca maridar el vi negre!

La realitat és que la gran varietat de vins negres que hi ha arreu del món és una oportunitat única d’aprendre a combinar-los amb plats que els acompanyin a la perfecció. És per això que existeix el maridatge, una ciència que no tothom sap fer correctament.

El vi negre no només és ideal per maridar amb carns. Gràcies a aquesta llista de maridatge amb vi negre, aprendràs a gaudir encara més dels nostres productes.

 

Ànec a la taronja

Els vins negres amb notes afruitades són bons acompanyants de l’ànec a la taronja. Aquesta barreja d’aroma de diferents fruites i la taronja de la recepta creen juntes un sabor cítric que combina a la perfecció amb el Sumoll.

Aquest plat pot resultar una mica pesat pel sabor més ben aviat fort de l’ànec, però es veurà contrarrestat gràcies a les fruites que amenitzen la recepta. També pots provar a banyar l’ànec en el nostre vi negre per acabar de fer un plat espectacular!

maridatge amb vi

 

Bacallà al pil pil

L’harmonia perfecte entre el vi i el bacallà cuinat al pil pil la trobem en el resultat de maridar aquest plat amb un vi monovarietal: Garnatxa. En aquesta ampolla es guarden notes de flors i de fruites del bosc que reduiran el sabor de l’all de la recepta.

El bacallà al pil pil és una recepta única i, com a tal, s’han de seguir tan bé els passos per cuinar-la com el maridatge amb vi. No et deixarà de sorprendre.

 

Risotto de ceps

Els risotto sempre són bons companys del vi negre. En el cas del risotto de ceps, el podem maridar amb un vi de barrica vella: un Ull de Llebre. Aquest vi ja ha guanyat en diverses ocasions el premi de la Guia Peñín a la qualitat i identitat dels nostres productes.

No podem maridar aquesta recepta tan estimada per tots d’un vi qualsevol. Escollim l’Ull de Llebre per tal que l’experiència de combinar els sabors salats del risotto amb les notes de roure del vi negre sigui espectacular.

 

Fondue de formatges

Una de les estrelles és el maridatge amb vi negre i fondue de formatges. El resultat és sublim i, com a tal, s’ha de saber escollir bé el tipus de vi negre que maridarem.

En aquest cas, apostem per una fondue amb formatges suaus com és el Camembert, el Brie i el Gouda, però les combinacions que es poden fer en aquest plat són tantes que mai et cansaras de tastar-lo. Una ampolla de Gratus Criança acabarà de fer d’aquest plat una experiència única.

maridatge amb vi

 

Aquestes són les nostres quatre propostes per maridar alguns dels nostres vins negres amb receptes úniques i delicioses. Esperem que tastis aquests plats i el maridatge amb vi negre!

Vols conèixer l’el·laboració que duem a terme amb els nostres vins negres? Només has de venir a visitar-nos al Celler Grau i Grau. T’ensenyarem la nostra passió i el treball que fem amb molta il·lusió!

Leave a comment