fbpx

El maridatge de vins s’està convertint en una part fonamental de la bona gastronomia i és determinant per a l’èxit d’un menjar. Saber triar què vins convenen més a una determinada proposta és una cosa que cada vegada importa més i al que cal prestar molta atenció per no cometre errors. Maridar el vi rosat és un dels apartats més interessants del maridatge de vins i menjars i en aquest post t’expliquem el que has de tenir en compte per encertar en combinar vi i menjar.

Els vins rosats són el resultat de processos d’elaboració en els quals el most passa molt poc temps en contacte amb el conjunt del raïm. A més, tenen períodes de maduració curts i s’embotellen passat poc temps des del premsatge del raïm. Històricament s’han considerat vins més aviat lleugers, poc aptes per a la gran taula. Però aquesta idea, afortunadament, ja està en desús.

Per això, el primer és trencar amb aquests estereotips: sempre s’ha pensat que el vi rosat, generalment fresc i lleuger, solament serveix per acompanyar a postres. Això no és així: avui dia, trobem excel·lents vins rosats que poden anar amb tots els plats.

maridatge amb vi

 

Claus del maridatge amb vi rosat

A l’hora de combinar els nostres vins rosats, és preferible fer-ho tenint en compte el tipus d’aliment amb el qual es vol maridar. Els grups principals serien aquests:

1. Aperitius

Els rosats, especialment en èpoques de calor, mariden perfectament amb aperitius de tot tipus, sobretot amb formatges i embotits, però també amb tapes lleugeres. Aquest podria ser Clos del Recó

Igualment, acompanyen molt bé a les amanides, realçant els seus sabors i tocs refrescants. Els rosats més porpres són els que millor es comporten en aquestes situacions.

 

2. Peixos

Igual que els blancs, els vins rosats funcionen de meravella amb el peix. Són especialment idonis per maridar amb els mariscs i amb els mol·luscs, i també s’adapten bé a plats que incorporin aquests productes, com les paelles i altres arrossos.

Els rosats més afruitats, com és el Merlot, són els més adequats per a aquests plats.

maridatge amb vi

 

3. Carns

Algunes carns es presenten molt bé a combinar amb el rosat. Són, especialment, les d’au: pollastre, gall dindi, ànec

No obstant això, algunes altres carns també combinen adequadament amb el nostre vi rosat 4 Arreplegats. Per exemple, el porc en algunes preparacions. En aquests casos, tracta de buscar rosats amb més cos i bastant afruitats. També funciona bé en companyia de carns fumades.

4. Postres

Amb les postres, els vins rosats s’acoblen a la perfecció. La seva frescor i vitalitat els fa perfectes per jugar amb el dolça.

En aquest cas, fins i tot es pot optar per rosats escumosos, amb agulla, vins que donaran encara un to més alegre i fresc a aquesta combinació.

 

En el maridatge amb vi, com veus, no té per què haver-hi regles establertes. Actualment comptem amb totes les possibilitats, perquè el mercat ofereix tantes opcions com a idees es puguin ocórrer. Solament cal saber com fer el maridatge i gaudir d’ell sense complexos.

Quin rosat t’agrada més per realitzar un maridatge amb vi? A la nostra botiga online trobaràs una gran varietat d’aquest tipus de producte perquè gaudis tant dels plats com del vi escollit. Pots fer tantes combinacions com vulguis fins a donar amb el maridatge més encertat.

Leave a comment