fbpx

Si us preguntem pel vi escumós, estem segurs que el primer nom que se us passa pel cap és el cava. Hi esteu d’acord?

És lògic, perquè és el producte més conegut i popular en aquest grup de vins. Però, què en sabeu del cava? Existeixen alguns secrets sobre aquesta consumició que possiblement no coneixeu, per tant, us els expliquem al nostre blog.

Els seus orígens pertanyen al Penedès

Més concretament, a Sant Sadurní d’Anoia. L’arribada de la fil·loxera a Catalunya va obligar als productors a treballar raïms autòctons de la zona, que en el cas del Penedès eren majoritàriament blancs.

El mètode tradicional referent és el del champagne francès. A Espanya, doncs, es va aprovar el nom de cava, que a la mateixa vegada denomina les zones on es guarda el producte: les caves.

Per què es diu vi escumós?

L’elaboració del cava és molt similar al vi normal, amb una diferència: que el vi escumós se sotmet a dues fermentacions en ampolla en comptes d’una.

En el procés es determina que el cava sigui Brut, Brut Nature i Extra Brut: per la seva quantitat de sucre.

Copa de tulipa per gaudir del cava

Cada vi necessita la copa adequada perquè el gaudim al 100% i el cava no hauria de ser una excepció.

Hauriem de beure’l amb una copa de tulipa, que és la més popular. Gràcies a aquest got, podem apreciar tots els aromes del producte. Tot i que la copa de flauta també és molt emprada per tastar cava, no facilita la distinció d’olors.

copa de tulipa

No només hi ha cava blanc

Sabíeu que també hi ha cava rosat? I cava blau? No només tenim la possibilitat d’assaborir aquesta beguda amb raïms blancs!

Això és degut a la varietat vinífera treballada. I, el cas del cava blau: guanya aquest color pels antocians, uns compostos naturals que es troben al gra del raïm.

Com veieu, el cava és un vi apte per a tots els gustos. Heu tastat els nostres?

L’estreta relació entre la cuina i el cava

Habitualment es relaciona el cava amb brindar a celebracions especials, com aniversaris, el Nadal, cap d’any… però la realitat és que aquesta beguda és una joia per la gastronomia.

Amb el vi escumós es poden cuinar infinitat de receptes per aportar un gust més potent; és ideal per maridar amb plats frescs i postres; i, també, resulta un producte ideal per gaudir-lo a qualsevol reunió amb amics.

maridatge amb cava

 

Quantes afirmacions sobre el cava en sabíeu abans de llegir l’article? I quina afegiries tu?

Esperem haver-vos ensenyat molts secrets d’aquesta magnífica beguda. Si en voleu saber més, no dubteu a preguntar-nos 🙂

Leave a comment