fbpx

Un cop finalitzada la verema d’aquest any 2018, us volem explicar quines són les nostres primeres impressions i com ha anat aquesta etapa tan important per a un celler com és la recol·lecta del raïm. Dit d’una altra manera, parlarem del resultat de tota la feina feta durant un any sencer.

Una verema marcada per les pluges

Primerament, cal mencionar la complicació que ha derivat de les pluges de primavera d’aquest curs. Com bé en sabreu, han estat constants i fortes en tota Catalunya i, per tant, el Pla de Bages s’ha vist afectat.

Tenir un dia de pluja darrere d’un altre no és un inconvenient, en certa mesura, ja que les vinyes necessiten d’aquest element perquè creixin i evolucionin correctament. El problema s’ha trobat en la intensitat de les pluges; la vinya no necessita tantes pluges i durant el 2018 el temps no ens ha acompanyat gaire.

Les fortes pluges ens han obligat a estar pendents constantment de la vinya durant la primavera i també durant l’estiu. Hem fet controls pràcticament totes les setmanes d’ambdues estacions.

Tot i així, hem aconseguit salvar la verema satisfactòriament i podem assegurar-vos que la qualitat dels productes del Celler Grau i Grau apunten bones maneres!

verema

 

Ara que ja ha finalitzat la recol·lecta de raïm, és a dir, la verema, hem de seguir treballant una sèrie de processos fins finalment embotellar tots els vins elaborats i que els podeu gaudir a casa com sempre.

Aquesta verema es diferencia d’altres per haver estat 100% ecològica. A més, els vins negres de la verema del 2018 els estem elaborant amb menys dies de maceració per tal d’obtenir uns vins més fins i suaus. Què us sembla? 🙂

Volem destacar un procés que hem dut a terme aquest any. Les vinyes han estat tractades amb un coure post-recol·lecta que evita el mildium primaveral de cara a l’any vinent. Us deixem aquí un post de Massó Garden que explica amb detall aquest tractament.

verema

 

Ara mateix, el nostre enòleg, en Jordi, està tenint molta feina per elaborar els vins. Aquests seran de qualitat i ens prenem les pluges de la primavera com un repte. Ens agrada transformar qualsevol ocasió en una situació d’aprenentatge!

Pot ser que aquesta no hagi estat la verema més fàcil dels últims anys, però en traiem un aspecte molt positiu: les fortes pluges primaverals seran molt bones per a recuperar una vinya afectada en cursos anteriors per la sequera.

El diari Regió 7 en dóna més detalls de la nostra verema:

verema

El celler bagenc Grau i Grau completa enguany la seva primera verema cent per cent ecològica

El celler vol que la producció ecològica caracteritzi els seus vins. Amb aquest tipus de cultiu, «més lligat a la cura del medi ambient i a la preservació del territori», insisteixen fonts del celler, aquest produeix una gamma de vins ecològics que ja té cinc referències certificades, les quals augmentaran amb la producció d’aquest any.

Segons fonts del celler, en la recollida i els posteriors dies d’elaboració, «és important la constància, vigilar que tot funcioni correctament i que els processos siguin els adequats». «És l’única manera d’obtenir el millor producte», afegeixen. Al celler assenyalen que les pluges de primavera han afectat de manera negativa la collita, ja que han augmentat el risc de malalties.

«Aquest any la verema es presenta complicada, haurem d’estar alerta amb l’astringència i les arestes que els vins puguin presentar. Per aquest motiu, la figura de l’enòleg serà molt important aquest any», afirma el celler.

verema

Els productes seràn de qualitat

Només ens queda dir-vos que esperem que seguiu gaudint dels nostres vins que, aquest any més que mai, han rebut una feina molt constant. Us proposem que vingueu a veure’ns al celler per tal de conèixer en primera persona tot el que us expliquem sobre la verema del 2018. Salut!

Deixa un comentari