fbpx

Com ja anàvem anunciant al post de Prowein, aquest any el comencem amb unes quantes novetats. No només canviem la nostra imatge, sinó que incorporem al nostre catàleg el vi ecològic.

Alguns de vosaltres us preguntareu què són els vins ecològics, tot i que el nom descriu molt bé el que és realment aquest producte. Us ho expliquem.

Es considera que un vi ecològic reuneix una sèrie de característiques que el diferencien d’un de convencional. Principalment, aquest tipus de vi es basa en productes molt més naturals i s’elabora amb poca intervenció maquinària. Els principals requisits que compleix el vi ecològic són:

  • Abonaments orgànics naturals per a les vinyes. Aquests són d’origen vegetal. Sempre són cuidats minuciosament amb productes orgànics.
  • Els cultius no contenen cap tipus de producte residual de procedència química, per tant, el raïm neix més sa.
  • L’elaboració del vi ecològic es basa en matèria primera ecològica.
  • Els taps de les ampolles seran sempre de suro natural.

Grauigrau Fotografiaswev V1 (1)

El vi ecològic al celler Grau i Grau

A Grau i Grau apostem per iniciar aquest projecte amb l’objectiu de tenir més cura pel medi ambient, respectant al màxim la nostra terra, i poder aportar el nostre granet de sorra. Volem que cada cop més els productes del nostre celler tinguin un caràcter més identitari i més fidel a la nostra manera de fer.

Però tot i que els vins ecològics no els produíem abans, aquest procés va començar ja fa quatre anys. Des d’aleshores, a Celler Grau i Grau treballem les nostres vinyes amb productes emprats sota el CCPAE (el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i ecològics, és a dir, que no tenen químics.

El CCPAE s’encarrega de controlar i de certificar que els productes agroalimentaris ecològics són d’origen vegetal o animal en el territori català. Aquests orígens poden estar transformats o no, però sempre tenint cura de la contaminació per realitzar la mínima.

Per tal de complir amb el nostre objectiu de tenir en compte el medi ambient i el territori és important seguir treballant de la manera menys agressiva possible, ja que és aquesta la base de l’agricultura ecològica.

Com podem diferenciar un vi ecològic d’un convencional? El principal indicatiu és el segell que es troba a l’etiqueta de l’ampolla, el qual certifica que aquest vi compleix amb una sèrie de requeriments que el fan ecològic. Aquest símbol ens està dient que el procés d’elaboració ecològica és el correcte i respectuós.

També és important saber amb quin producte s’ha dut a terme el vi ecològic, ja que el raïm utilitzat en el procés ha de ser certificadament ecològic i vendimiat en el millor moment de la maduració d’aquest.

gamma ecològica

Beneficis del vi ecològic

Apostem no només per cuidar del medi ambient i preservar el territori, també per la cura de la salut de qui consumeix el vi. Nombroses investigacions certifiquen que el consum del vi ecològic té uns avantatges per a l’organisme:

  • Prevé problemes cardiovasculars.
  • És antioxidant pel tipus de raïm que s’empra.
  • Antihistamínic natural.
  • Millora la funció cognitiva i l’agilitat mental.
  • Redueix inflamacions i infeccions, incloent-hi patologies avançades.

Si a més a més el vi és ecològic, és a dir, que per la seva elaboració no s’han utilitzat productes de procedència química, els seus beneficis es multipliquen. En definitiva, els vins ecològics arriben trepitjant fort el nostre celler!

No dubtis a provar-los i explicar-nos què et sembla el resultat.

Leave a comment