fbpx

Saps com es produeix un vi ecològic? Cada cop més, s’aposta per promoure una agricultura ecològica. També en el cas del vi, on es tracta de posar en pràctica accions sostenibles en les diferents etapes d’elaboració. Des del cultiu del raïm al celler.

En els últims anys el vi ecològic és cada cop més popular entre la indústria vinícola, ja que es tracta d’ajudar a cuidar l’entorn i el medi ambient.

Segur que algun cop t’has preguntat quines característiques diferencien un vi ecològic de la resta de vins. I quin procés es porta a terme per a produir-ho. A continuació, t’explicarem tots els detalls dels vins ecològics.

 

Quines són les diferències entre un vi tradicional i un vi ecològic?

 Algunes de les característiques que es produeixen en la seva elaboració són:

 

-Utilitzar fertilitzants naturals per a la vinya.

 

-A les parcel·les de cultiu no s’hi pot afegir químics.

 

-S’utilitzen pràctiques manuals durant el procés de recol·lecció i de sembra.

 

-A les etiquetes s’ha d’especificar clarament els ingredients del vi i el seu procés d’elaboració.

 

-Aplicar tècniques de viticultura respectuoses amb el medi ambient.

 

Com ha de ser el raïm?

 La varietat utilitzada acostuma a ser local o autòctona per tal de fomentar la biodiversitat de la vinya i potenciar les seves característiques i processos ecològics naturals.

 

La verema, un procés a tenir molt en compte.

La verema s’ha de realitzar de forma manual, escollint el millor raïm i evitant les hores de més calor del dia. El transport del raïm recol·lectat al celler ha de ser en el menys temps possible. Així, s’aconsegueix evitar compactacions o alteracions no desitjades.

celler verema

Com s’ha de fer l’embotellament i etiquetat?

No s’estableix cap envàs en concret però s’acostumen a utilitzar ampolles de vidre de 75cl amb taps de suro natural. A més, a l’etiqueta ha d’aparèixer el logotip d’ecològic de la Unió Europea per ajudar a distingir que es tracta d’un producte produït mitjançant agricultura ecològica. També s’ha d’incloure una referència a l’organisme de control que certifica el producte i la indicació del lloc de procedència de les matèries que el componen.

vi ecologic

Coneixes els nostres vins ecològics?

A Celler Grau i Grau disposem de diferents vins ecològics com els de la col·lecció Jaume Grau i Grau: Avrvm, Merlot i Selecció especial. O els de la col·lecció Cent·Kat com el Picapoll o el Negre Jove.

Des del Celler es va decidir apostar per aquest tipus de vins per aportar el nostre granet de sorra per cuidar el medi ambient i l’entorn en el qual es produeixen els nostres productes.

T’animes a provar-ho? A la nostra botiga online trobaràs totes les opcions.

Per últim, si tens curiositat per saber més sobre les varietats de raïm que es produeixen al nostre Celler, aquí ho pots consultar.

Com a conclusió, cal recalcar la importància que té conscienciar-nos sobre el medi ambient i el canvi climàtic. En aquest article pots descobrir com afecta la vinya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari